Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z muszelkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
makaron muszelki 150 gram
natka pietruszki
śmietana 30% 300 ml
bulion 1.5 litr
masło 1 łyzki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z muszelkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, a nastepnie przesmażamy na maśle. Do garnka przelewamy bulion mięsno - warzywny, do którego dodajemy przesmażone pieczarki i chwile gotujemy by przeszedł smakiem grzybów, następnie wlewamy śmietankę oraz dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy całość do smaku i gotujemy jeszcze chwilę
Krok 1 - Pieczarkowa z muszelkami foto
2
Makaron gotujemy w osobnym naczyniu do miękkości, następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą - nakladamy na talerze.
Krok 2 - Pieczarkowa z muszelkami foto
3
Wlewamy gorącą zupę i jemy
Krok 3 - Pieczarkowa z muszelkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak