Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 duża
masło 40 gramów
pieczarki 400 gramów
cebula biała 1
masło 20- 30 gramów
szynka włoska 4 długie plastry
sól, pieprz
ser żółty 300 gramów
przyprawa do masła

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z pieczarkami

1. Bagietkę rozkroić wzdłuż.
2. Masło (40 gramów) rozetrzeć z przyprawą do masła, np. za pomocą widelca.
3. Bagietkę posmarować masłem i umieścić na blaszce pokrytej folią aluminiową.
4. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulkę i pieczarki podsmażyć na patelni na maśle (20 - 30 gramów)
5. Pieczarki zdjąć z patelni, i umieścić na niej plastry szynki włoskie. Trzymać jedną minutę, po czym odwrócić na drugą stronę i piec przez chwilkę.
6. Ser pokroić na plasterki lub potrzeć.
7. Na bagietce ułożyć kolejno: pieczarki (z cebulką) szynkę włoską, ser.
8. Włożyć do piekarnika ustawionego na 180 stopni na 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.08.2011 17:16
do zjedzenia...
justyna111 22.09.2010 17:31
super
Lidia11 22.09.2010 14:07
apetyczna
Katarzyna156 21.09.2010 20:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak