zapiekanka z pieczarkami

zapiekanka z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 duża
  • masło

    40 gramów
  • pieczarki

    400 gramów
  • cebula biała

    1
  • masło

    20- 30 gramów
  • szynka włoska

    4 długie plastry
  • sól, pieprz

  • ser żółty

    300 gramów
  • przyprawa do masła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Bagietkę rozkroić wzdłuż.
2. Masło (40 gramów) rozetrzeć z przyprawą do masła, np. za pomocą widelca.
3. Bagietkę posmarować masłem i umieścić na blaszce pokrytej folią aluminiową.
4. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulkę i pieczarki podsmażyć na patelni na maśle (20 - 30 gramów)
5. Pieczarki zdjąć z patelni, i umieścić na niej plastry szynki włoskie. Trzymać jedną minutę, po czym odwrócić na drugą stronę i piec przez chwilkę.
6. Ser pokroić na plasterki lub potrzeć.
7. Na bagietce ułożyć kolejno: pieczarki (z cebulką) szynkę włoską, ser.
8. Włożyć do piekarnika ustawionego na 180 stopni na 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

04.08.2011 17:16
do zjedzenia...

justyna111

22.09.2010 17:31
super

Lidia11

22.09.2010 14:07
apetyczna

Katarzyna156

21.09.2010 20:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat