Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z cebulą i pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
sól
pieprz
curry 1 łyżka
cebula 1 sztuka
pietruszka mała garstka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z cebulą i pietruszką

Mięso należy pokroić w kostkę i doprawić solą i pieprzem. Smażymy je na złoto z każdej strony. Cebule kroimy w piórka i smażymy na rozgrzanej patelni, dodając do niej curry. Kiedy cebula będzie miękka dodajemy do niej wcześniej usmażone mieso i drobno posiekaną pietruszkę. Wszystko razem dusimy. Idealnie smakuje podane z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.01.2014 22:44
Warto tak robić.
Andysz 26.08.2012 18:09
takie mięsko to pychota!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak