Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk marynowany w czosnku i oliwie.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

befsztyk 2 kawałki
czosnek 3-4 ząbki
olej 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk marynowany w czosnku i oliwie.

Kroki postępowania

1
Befsztyk pokroić na plastry grubości 2 cm. olej połączyć z pokrojonym czosnkiem.
Krok 1 - Befsztyk marynowany w czosnku i oliwie. foto
2
Oliwą z czosnkiem posmarować mięso, przykryć folią i schłodzić w lodówce przez godzinę.
Krok 2 - Befsztyk marynowany w czosnku i oliwie. foto
3
Mięso smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju po 3 minuty z każdej ze stron.
Krok 3 - Befsztyk marynowany w czosnku i oliwie. foto
4
Lubię wysmażone mięso, a takie chrupiące przypadło bardzo mi do gustu.

Smacznego.
Krok 4 - Befsztyk marynowany w czosnku i oliwie. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak