Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z małą ilością mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe gotowane 50 dag
ryż 4 szklanka
cebule 3
olej
jajko 2
przyprawy
kapusta 1
sos
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z małą ilością mięsa

Z kapusty wykrawamy głąb, gotujemy i zdejmujemy delikatnie liście. Mięso daje takie, co zostaje z gotowanego rosołu - czyli obieram ugotowane porcje kurczaka, a następnie miele w maszynce. Do tak przygotowanego miesa dodaje ryż, jajka oraz usmażoną na oleju i pokrojoną w kostkę cebulkę. Całość doprawiamy solą pieprzem i dowolnymi przyprawami do smaku - mieszamy. Do liści kapusty nakładamy farsz i zwijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, delikatnie podlewamy bulionem i zapiekamy przez 25 minut. Podajemy z sosem i posypujemy posiekanym koperkiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 31.08.2012 10:46
lubię gołąbki
jasiek 03.07.2012 20:55
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak