Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotelty mielone z białą kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
mięso mielone 1 kg
cebula 1
kasza manna 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyzki
jajko 2
przyprawy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotelty mielone z białą kapustą

białą kapustę jak najdrobniej musimy poszatkować, następnie dodajemy łyżeczke soli i dostawiamy na jakiś czas, następnie odciskamy soki i kapuste dodajemy do mielonego mięsa, dodajemy cebulę pokrojoną w kostke. Dodajemy kasze manną, bułke tartą, jajko oraz pieprz, sól i kucharka do smaku. Formujemy zgrabne kotlety, lekko je dociskamy, obtaczamy w bułce i smażymy na patelni, na wolym ogniu do miękkości. Można też upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.04.2013 23:19
smaczne z gołąbkowym smakiem
Bernadeta1 18.02.2013 13:47
robię takie,pyszne
misia53 22.01.2013 11:04
nie próbowałam tak , ciekawe jak smakują?
parysek10 25.05.2012 15:46
ciekawa odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak