Ogórki po żydowsku

Ogórki po żydowsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kg
  • seler z liśćmi

    1 szt
  • pietruszka z natką

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • koper

  • ziele angielskie

  • gorczyca

  • ocet

    3/4 szk
  • woda

    3 szk
  • cukier

    3/4 szk
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki przekroić wzdłuż , resztę warzyw pokroić w plastry , natkę posiekać .
Ogórki w słoikach układać pionowo , pozostałe warzywa na wierzchu .
Dodać przyprawy i zalać przegotowaną zalewą .
Pasteryzować 5 min. (od zagotowania)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

borgia

27.07.2011 18:49
Ale zdjęcie ktoś inny sobie wkleił. Szkoda. Zewa - współczuję.

motomaniak

23.07.2011 17:50
tylko zdjecie nie adekwatne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat