Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z CURRY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 500 gram
bulion 1 litr
pietruszka 1 sztuka
masło 2 łyżki
seler 1/4 sztuki
curry 1 łyżka
por 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
marchew 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
imbir 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
śmietana 30% 1000 ml
ryż 1/4 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z CURRY

Skrzydełka, pokrojone w paski: seler, marchewki i pietruszkę oraz posiekaną drobno papryczkę chili, imbir umieścić w rondlu, zalać bulionem i gotować przez godzinę.
Stopione masło połączyć z curry i mąką, zrumienić, a następnie dodać do przecedzonego rosołu i gotować przez 10 minut.
Do zupy dodać ugotowany ryż, śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 20.02.2014 09:04
ciekawy skład zupy
dorotka0000025 15.11.2013 17:27
fajny pomysl
Iwusia 25.10.2013 23:28
fajna taka zupka
IwonaKa 18.10.2013 00:19
bardzo ciekawa,nie jadłam takiej jeszcze
caralajna 12.09.2013 07:48
uwielbiam smak curry
Łukasz15 03.09.2013 09:12
Pyszna zupa
ben-ka 09.07.2013 09:59
mnie by smakowała.
Krystyna32 17.04.2013 18:48
extra zupka
IKrakowianka 06.12.2012 22:12
pomysłowe :)
RenataZ-et 18.10.2012 22:20
świetna
kate.500 23.09.2012 15:39
ciekawy pomysl
Katarzyna59 09.08.2012 20:27
super
Marta1986 03.07.2012 11:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak