Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLAKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki 500 gram
seler 1/2 sztuki
wołowina z kością 250 gram
por 1 sztuka
marchew 2 sztuki
masło 25 gram
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
majeranek 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: FLAKI

Flaki oczyścić, zalać wodą, a następnie zagotować. Następnie przełożyć je do czystej wody i gotować przez około 3 godziny, aż będą miękkie. W oddzielnym garnku gotować wołowinę, aż będzie miękka, po czym dodać warzywa. Powstały wywar zlać i umieścić w nim pokrojone w paski flaki, które gotować należy przez co najmniej 30 minut. Warzywa pokroić w paski, podsmażyć na maśle, po czym dodać do flaków i gotować przez 15 minut. Flaki doprawić majerankiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.01.2014 07:16
Lubię flaki :)
RenataZ-et 10.07.2013 23:29
na pewno pycha
Krystyna32 16.04.2013 19:16
pyszne flaczki
IKrakowianka 08.02.2013 19:11
dobre
Katarzyna59 01.02.2013 10:00
smaczne
Grazyna0211 05.12.2012 12:30
ulubione przez mojego męża
mela25 10.08.2012 08:46
dawno nie robiłam super
beata28 03.08.2012 22:40
mniam
beata28 10.07.2012 11:16
uwelbiam flaczki
beata28 10.07.2012 11:16
uwelbiam flaczki
zuzanna_z 26.06.2012 12:21
dobrze przyprawione są pyszne
Anna152 26.06.2012 09:07
super
gosia47-47 25.05.2012 10:28
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak