Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik migdałowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
żółtko jajek 2
cukier 3/4 szkl
śmietana 2 łyżki
masło 1/2 paczki
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masa
ser 1 kg
masło 1 kostka
cukier puder 2 szkl
jajko 6
kasza manna 6 łyżek
migdały 20 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik migdałowy

Kroki postępowania

1
Ciasto; Wszystkie składniki dajemy na stolnicę i zagniatamy ciasto.
Krok 1 - Sernik migdałowy foto
2
Dzielimy na dwie części. Jedna musi być trochę większa. Dajemy do zamrażalki na 2 godziny.
Krok 2 - Sernik migdałowy foto
3
MASA; Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Następnie dalej ucierając dodajemy po troszku zmielonego sera i mannę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i posiekanymi migdałami. Na koniec ubitą pianę z białek.
Krok 3 - Sernik migdałowy foto
4
Z zamrażalki bierzemy większą część ciasta i ścieramy na tarce do wysmarowanej blaszki. Na ciasto wylewamy przygotowaną masę serową a na nią ucieramy następną część ciasta.
Krok 4 - Sernik migdałowy foto
5
Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni ok. 1 godz.
Krok 5 - Sernik migdałowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 02.12.2013 13:13
moje ulubione ciasto
Dorian 12.11.2013 09:27
pyszny serniczek
Łukasz15 05.11.2012 07:06
Smaczny
GGABI 28.09.2012 10:27
dobry
Ela15 20.08.2012 11:59
ciekawy przepis
Anna138 10.08.2012 21:35
pyszne
RenataZ-et 04.07.2012 23:58
pycha
Rybciia 13.06.2012 09:28
ja też :-)
Ewa6274879 25.05.2012 10:26
chętnie bym skosztowała kawałek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak