zapiekanka ziemniaczana

zapiekanka ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • boczek

    0,3 kg
  • szynka

    0,2 kg
  • ser żółty

    0,3 kg
  • śmietana

    200 ml
  • koperek

  • szczypiorek siekany

  • sól, pieprz

  • oliwa

  • masło

  • warzywa mrożone

    1 (na patelnię)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obrać, pokroić w talarki, podgotować. Posolić.
2. Boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć.
3. Warzywa na patelnię podsmażyć na oliwie. Przyprawić
4. Ser żółty pokroić w plastry.
5. Szynkę pokroić w plastry.
6. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układać kolejno (w naczyniu) ziemniaki, boczek, warzywa, szynkę, ser, ziemniak, boczek, warzywa, szynkę.
7. Do śmietany jogurtowej dodać szczypiorek i koperek oraz sól i pieprz. Wylać na ostatnią warstwę, czyli szynkę. Na szynkę poukładać ziemniaki, a następnie ser.
8. Włożyć do piekarnika nastawionego na 180 stopni na 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

29.08.2010 15:03
mniam mniam

Dorota71

29.08.2010 14:24
przepis godny wypróbowania

Emilia22

29.08.2010 13:48
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat