Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
boczek 0,3 kg
szynka 0,2 kg
ser żółty 0,3 kg
śmietana 200 ml
koperek
szczypiorek siekany
sól, pieprz
oliwa
masło
warzywa mrożone 1 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ziemniaczana

1. Ziemniaki obrać, pokroić w talarki, podgotować. Posolić.
2. Boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć.
3. Warzywa na patelnię podsmażyć na oliwie. Przyprawić
4. Ser żółty pokroić w plastry.
5. Szynkę pokroić w plastry.
6. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układać kolejno (w naczyniu) ziemniaki, boczek, warzywa, szynkę, ser, ziemniak, boczek, warzywa, szynkę.
7. Do śmietany jogurtowej dodać szczypiorek i koperek oraz sól i pieprz. Wylać na ostatnią warstwę, czyli szynkę. Na szynkę poukładać ziemniaki, a następnie ser.
8. Włożyć do piekarnika nastawionego na 180 stopni na 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 29.08.2010 15:03
mniam mniam
Dorota71 29.08.2010 14:24
przepis godny wypróbowania
Emilia22 29.08.2010 13:48
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak