Sos prowansalski (do pieczonych ziemniaczków, frytek)

Sos prowansalski (do pieczonych ziemniaczków, frytek)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • cytryna

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    100 g
  • zioła prowansalskie

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce wymieszać 2 jogurty, 4 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, łyżeczkę soku z cytryny. Doprawić delikatnie solą. Ponownie dobrze wymieszać. Taki sos jest idealnym dipem do pieczonych ziemniaczków, frytek. Można też używać jako sos do mięs z grilla.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

04.08.2011 09:38
pycha

stokrotka

15.07.2011 22:08
fajny

bami

15.03.2011 19:11
interesujący pomysł :)

szajba2

15.03.2011 16:05
szału nie ma

Monika192

10.02.2011 12:27
super przepis

marchewka

09.02.2011 00:59
Proste rzeczy prawie zawsze najlepsze! pycha!!!

kielcok1

23.12.2010 15:33
dziwnie wygląda

Barbara55

19.12.2010 13:21
ciekawy sos

aranka

28.10.2010 16:33
bardzo fajny przepis

Gerwazy

06.10.2010 14:36
CI powiem że całkiem fajne ;) Jeszcze frytki light i łokej ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat