Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos prowansalski (do pieczonych ziemniaczków, frytek)

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
cytryna 1 sztuka
jogurt naturalny 100 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sos prowansalski (do pieczonych ziemniaczków, frytek)

W miseczce wymieszać 2 jogurty, 4 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, łyżeczkę soku z cytryny. Doprawić delikatnie solą. Ponownie dobrze wymieszać. Taki sos jest idealnym dipem do pieczonych ziemniaczków, frytek. Można też używać jako sos do mięs z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 04.08.2011 09:38
pycha
stokrotka 15.07.2011 22:08
fajny
bami 15.03.2011 19:11
interesujący pomysł :)
szajba2 15.03.2011 16:05
szału nie ma
Monika192 10.02.2011 12:27
super przepis
marchewka 09.02.2011 00:59
Proste rzeczy prawie zawsze najlepsze! pycha!!!
kielcok1 23.12.2010 15:33
dziwnie wygląda
Barbara55 19.12.2010 13:21
ciekawy sos
aranka 28.10.2010 16:33
bardzo fajny przepis
Gerwazy 06.10.2010 14:36
CI powiem że całkiem fajne ;) Jeszcze frytki light i łokej ;)
iwona332 18.09.2010 15:43
super
Marcin46
Marcin46 15.09.2010 08:38
Ciekawe, ale trochę odtwórcze
ben-ka 12.07.2010 09:43
Lubię zioła prowansalskie ale z jogurtem nie próbowałam może czas to zmienić.
sylwiachmiel 01.06.2010 12:06
to moze byc dobre
iwa643 25.05.2010 07:05
musze wypróbować
banditka 08.05.2010 11:25
przepis ciekawy, ja zawsze ziemniackzi posypywalam wlasnie ziolami prowansalskimi, a ten sosik wydaje sie ciekawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak