Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BULION GRZYBOWY INACZEJ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1/2 sztuki
por 1 sztuka
mąka 4 łyżki
marchew 2 sztuki
masło 2 łyżki
pietruszka 1 sztuka
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
woda 2 litry
borowiki 70 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: BULION GRZYBOWY INACZEJ

Seler, por, marchew i pietruszkę zalać 2 litrami wody, dodać pieprz, liść laurowy, sól i gotować przez 50 minut.
Cebulę zeszklić na 1 łyżce stopionego masła, a następnie dodać pokrojone grzyby i smażyć przez 4 minuty, następnie doprawić solą i pieprzem.
Łyżkę masła utrzeć z żółtkami, dodać mąkę i grzyby z cebulą. Następnie dodać ubite na sztywno białka. Masę kłaść łyżką do gorącego bulionu i gotować około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.11.2013 23:23
ciekawy taki
Katarzyna59 20.06.2013 08:32
bardzo fajny przepis
Grazyna0211 15.06.2013 10:52
smacznie się zapowiada
Krystyna32 12.04.2013 20:22
świetny pomysł
Ewelina38 15.01.2013 14:48
bardzo takie lubię ... :)
RenataZ-et 15.11.2012 17:41
Pycha
IKrakowianka 22.09.2012 20:11
super
IKrakowianka 22.09.2012 20:11
super
kate.500 18.09.2012 14:22
fajny
zuzanna_z 22.06.2012 11:48
super
Rafał10 25.05.2012 09:18
fajny taki bulionik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak