Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIEMNIAKI Z POREM I SZNYCLEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
bulion wołowy 200 ml
por 1 sztuka
masło 1 łyżka
sznycel cielęcy 300 gram
sól 1/4 łyżeczki
majeranek 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZIEMNIAKI Z POREM I SZNYCLEM

Ziemniaki ugotować w mundurkach, po czym obrać je i pokroić w plastry.
Na stopionym maśle podsmażyć sznycel. Następnie na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojony w plastry por.
Ziemniaki połączyć z pokrojonym w kostkę sznyclem i porem, doprawić solą i pieprzem umieścić w naczyniu żaroodpornym, posypać majerankiem, po czym podlać gorącym bulionem i piec przez 25 minut w temperaturze 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 07.01.2014 10:34
lubię zapiekanki ziemniaczane:)
fotoviderek 19.12.2013 07:18
Musiało być pyszne :)
Katarzyna59 22.10.2013 09:22
smaczny obiadek
IwonaKa 04.10.2013 00:07
pyszne danie
RenataZ-et 10.06.2013 22:10
fajne danie
Krystyna32 15.05.2013 16:50
pyszne jedzonko
ben-ka 12.01.2013 15:21
ciekawa ta zapiekanka.
IKrakowianka 04.10.2012 18:44
pycha!
Sylwia56
Sylwia56 31.08.2012 09:33
ekstra
Aneta41 15.08.2012 20:23
bardzo fajne nieskomplikowane danie
kate.500 04.07.2012 07:41
pycha
Gosia20 25.06.2012 14:29
ciekawe
Gosia20 25.06.2012 14:29
ciekawe
zuzanna_z 22.06.2012 11:45
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak