Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BOTWINKA II

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki z liśćmi 3 pęczki
śmietana 12% 150 ml
seler 1/2 sztuki
mąka 15 gram
sok z buraków 200 ml
por 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
marchew 2 sztuki
ocet 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
cielęcina 400 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: BOTWINKA II

Kości z mięsa zalać wodą i gotować przez 30 minut. Następnie dodać mięso, sól i gotować aż mięso będzie miękkie. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać marchewki, seler, por i pietruszkę.
Botwinkę pokroić, a następnie ugotować w wodzie z octem.
Po ugotowaniu botwinki odcedzić wywar, a następnie odebrać szklankę wywaru i połączyć go z mąką. Rozrobioną mąkę wlać do garnka z wywarem, zagotować, po czym dodać śmietanę, i sok z buraków. Na koniec dodać ugotowaną botwinkę, dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 29.01.2014 08:49
Smaczna zupka musiała być.
Iwusia 27.01.2014 23:34
pyszna zupka
Katarzyna59 31.07.2013 07:32
wspaniała botwinka
Katarzyna59 18.06.2013 08:51
bardzo apetyczna
jeta72 13.03.2013 09:30
uwielbiam :-)
ONY_za_kare 30.01.2013 09:20
pyszna zupka!!!
Krystyna32 15.01.2013 07:26
extra
kate.500 09.01.2013 08:20
pycha
Dorota37 22.12.2012 22:59
smaczna
IKrakowianka 07.12.2012 20:23
świetny obiad
RenataZ-et 28.11.2012 21:03
super!
Anna152 09.08.2012 16:22
pycha
zuzanna_z 20.06.2012 11:59
dobra
cooleczka 30.05.2012 21:28
niedawno temu robiłam
EWI 25.05.2012 08:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak