Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz gotowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
sok z cytryny 6 łyżeczek
por 3 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz gotowany

Por oczyszczamy i kroimy wzdłuż. Do garnka wlewamy 1,5 litra wody dajemy pokrojony por i gotujemy pod przykryciem, Aby powstał wywar. Solimy do smaku. Do powstałego wywaru dajemy umytą rybę i gotujemy do miękkości. Następnie wyciągamy rybkę, skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny i doprawiamy do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.02.2014 09:11
smaczna rybka
caralajna 25.08.2013 08:05
dietetyczny przepis
mirosława4 15.08.2013 10:23
smaczna i zdrowa rybka
Grazyna0211 12.04.2013 10:04
smaczna ryba bardzo ją lubimy
Dorota59 26.03.2013 21:19
bardzo lubię dorsza
IZABELA29 23.01.2013 09:43
Dorsza polecam jest pyszny w każdej postaci
ben-ka 22.01.2013 09:26
dietetyczna rybka.
RenataZ-et 06.07.2012 15:30
super
Łukasz15 15.06.2012 07:57
smaczny
IKrakowianka 03.06.2012 21:48
szybki, zdrowy obiad
EWI 25.05.2012 08:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak