Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone w bulionie grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
woda 0,5 l
Bulion grzybowy 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone w bulionie grzybowym

Udka oczyszczamy i myjemy , prószymy solą i wkładamy do naczynia żaroodpornego . Do garnka wlewamy wodę wrzucamy kostki rosołowe i je rozpuszczamy . Gotowym bulionem zalewamy udka przykrywamy drugim naczyniem żaroodpornym . Wkładamy do piekarnika nagrzanego w 200 C i pieczemy około 60 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 12.04.2013 20:41
Bardzo apetyczne
cooleczka 29.05.2012 18:40
coś nowego
Wafelek2601 26.05.2012 00:07
ciekawe
RenataZ-et 25.05.2012 20:44
pycha
EWI 25.05.2012 08:35
mniam mnia,m

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak