Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w panierce - z piekarnika

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 1,5-2 kg
sezam 1/2 szkl.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
mąka 1/2 szkl.
jajko 3-4 szt.
czosnek 3-4 ząbki
chili do smaku
sól 1,5-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w panierce - z piekarnika

Do dużej miski wycisnąć czosnek, dodać sól, trochę chili - dosypać mąkę, bułkę tartą, sezam i wszystko dokładnie wymieszać.
Skrzydełka zalać roztrzepanymi jajkami, dokładnie wymieszać i obtoczyć w panierce.
Gotowe ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Nagrzać piekarnik do 190*C, piec je 25 minut, a następnie zwiększyć temperaturę do 200*C i dopiec jeszcze 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 27.08.2012 11:36
lubię takie
eagle 03.06.2012 19:50
Apetyczne.
GOSIA18 25.05.2012 20:08
pyszności
Habibi 25.05.2012 09:23
Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)
EWI 25.05.2012 08:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak