Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory pieczone

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
wątróbka 5 szt
masło 8 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 dag
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory pieczone

Pomidory przekroić na pół i obsmażyć na maśle ok 2 minut. Pomidory ułożyć w żaroodpornym naczyniu czosnek i natkę posiekać, wymieszać z bułką tartą i posypać połówki pomidorów. Piec w piekarniku ok 15 minut. Wątróbkę podsmażyć na maśle doprawić do smaku. Wyjąć pomidory z piekarnika i na każdym ułożyć połówki wątróbki i podawać pyszne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 09.08.2012 20:59
rewelacyjne pomidorki chętnie się skuszę
Jodaj 29.06.2012 09:40
na pewno :)
Rafał10 25.05.2012 11:12
to musi być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak