Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w cieście

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka
włoszczyzna
cebula
mąka
smalec
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w cieście

Szynkę moczyć godzinę w zimnej wodzie, po tym czasie zalać wrzątkiem. Dodać włoszczyznę cebulę i przyprawić ,gotować ok 2 godzin po czym wyjąć szynkę . Z mąki i smalca zagnieść ciasto dodać tyle wody, aby składniki się połączyły i ciasto nie było twarde. Po wyrobieniu odstawić na godz w chłodne miejsce po czym rozwałkować i owinąć w nim szynkę ułożyć na blasze piec ok 1 godziny w temp 200*c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 25.05.2012 08:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak