Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kurczakowo- ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 2 łodyżki
ser żółty 100 gram
ogórek konserwowy 1 sztuka
majonez 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
woda 50 ml
czosnek 1-2 ząbki
filet z kurczaka 250 gram
winogrona 100 gram
ryż 100 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kurczakowo- ryżowa

1. Filet z kurczaka należy przysmażyć w przyprawie do kurczak, lub ugotować w lekko osolonej wodzie. Poz ostudzeniu pokroić w kostkę.
2.Ryż ugotować na sypko.
3.Oczyszczonego selera, należy obrać włókien i pokroić w plasterki.
4. Ser pokroić w paseczki lub w kostkę i ogórka również.
5.Umyte winogrona przekroić na pół- warto usunąć przy tym pestki..
6. Z majonezu, śmietany , wody i ząbku czosnku przygotować sos czosnkowy.
7.Kurczaka, ryż wyłożyć do salaterki, wymieszać i polać sosem. Warto przed podaniem schłodzić 1-3 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 05.08.2012 13:25
świetna ,lekka sałatka
Madziela 29.06.2012 23:24
boska
bartek8585 27.06.2012 19:46
dzięki
bartek8585 27.06.2012 19:46
dzięki
Krystyna32 27.06.2012 12:26
extra
m1monika 26.06.2012 23:53
pyszności
Kuchareczka2 23.06.2012 12:25
uwielbiam takie sałatki
Iwusia 25.05.2012 22:38
ciekawa i smaczna
bartek8585 25.05.2012 11:53
Polecam
EWI 25.05.2012 09:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak