Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe rurki pod beszamelem od Hamrocyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron rurki 1 op.
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
mięso mielone 1/2 kg
ser żółty 100 gram
przyprawy
sos beszamelowy 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe rurki pod beszamelem od Hamrocyka

Mięso mielone podsmażamy , dodajemy pomidory z puszki i dusimy chwilę pod przykryciem dodajemy przyprawy przede wszystkim oregano i bazylię . Gdy farsz ostygnie nadziewamy nim makaron , układamy w naczyniu żaroodpornym na wierzch ścieramy ser i polewamy sosem beszamelowym.Pieczemy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 31.05.2012 21:10
pysznie się zapowiada
Rafał10 25.05.2012 21:41
kusi mnie żeby w końcu spróbować zrobić takie rureczki :)
Ewa6274879 25.05.2012 09:51
uwielbiam takie zapiekanki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak