Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze skórką od Hamrocyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt.
ogórek kiszony 1 szt.
papryka czerwona 1/4 szt.
cebula biała 1 szt.
boczek 50 gram
musztarda
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze skórką od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Warzywa kroimy na paski boczek na plastry
Krok 1 - Roladki ze skórką od Hamrocyka foto
2
z udka wycinamy kości , tak by jak najmniej uszkodzić mięso i zachować skórę w całości
Krok 2 - Roladki ze skórką od Hamrocyka foto
3
mięso przez folię delikatnie rozbić z jednej strony
Krok 3 - Roladki ze skórką od Hamrocyka foto
4
mięso z wewnątrz posmarować musztardą położyć plaster boczku na nim ogórka cebulę i paprykę przyprawić , zawinąć formując roladkę z zewnątrz jeszcze raz przyprawić .Piec w piekarniku lub dusić pod pokrywką do momentu aż mięso będzie miękkie i nabierze ładnego koloru.
Krok 4 - Roladki ze skórką od Hamrocyka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 27.01.2013 16:54
gdzie jest zdjęcie gotowego dania ?
Anna152 15.10.2012 18:45
super
krokodyl 01.06.2012 21:19
no pycha
fijolek91 25.05.2012 09:42
fajne
Amellia 25.05.2012 09:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak