Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fish and chips

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba słodkowodna 1 sztuka
frytk 1 opakowanie
surówka 1 sztuka
mąka 1 szklanka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
olej do smażenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Fish and chips

Kroki postępowania

1
Rybę oczyszczamy całkowicie z ości, ja robię to za pomocą pensety. Kroimy na paseczki.
Krok 1 - Fish and chips foto
2
Przekładamy do miseczki, dodajemy vegetę i pieprz,mieszamy i odstawiamy na ok 30 minut, można to zrobić dzień wcześniej.
Krok 2 - Fish and chips foto
3
Panierujemy w mące i smażymy na złoto.
Krok 3 - Fish and chips foto
4
Podajemy z upieczonym frytkami i surówką oraz kawałkiem cytryny.
Krok 4 - Fish and chips foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 25.05.2012 09:43
pycha
Amellia 25.05.2012 09:19
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak