Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w sosie

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 2 kg
ogórki konserwowe 1,5 słoika
cebula 4 sztuki
papryka konserwowa 2 słoiki
cukier 1,5 łyżeczki
olej 1 1/3 szklanki
ketchup pikantny 9 łyżek
koncentrat pomidorowy 1 1/4 słoiczka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka jako panierka
jaja jako panierka
ziele angielskie 10-14 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w sosie

Naszą rybę płuczemy i smażymy standardowo w obtoczoną w jajku ( bądź jak kto woli w mące i w jajku).

Paprykę konserwową oraz ogórki kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i robimy to samo co z papryką, tylko podduszamy na patelni. Następnie dodajemy do niej ogórki,ziele, liście a po 5 minutach dodajemy paprykę. Następnie koncentrat i ketchup z cukrem. Mieszamy i dusimy około 15-20 minut na małym ogniu. Rybę układamy w naczyniu i naprzemian wykładamy sos, tak by na samej góze był sos do ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 03.11.2012 08:41
pycha
Justyna Jussstiii 02.06.2012 07:38
super
kamyk 28.05.2012 13:23
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak