Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki do obiadu

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
cebula 2 sztuki
koper do smaku
papryka 4 sztuki
woda 2 litr
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
cukier 2,5 łyżki
sól 1,75 łyżeczki
ocet 1 szklanka
ziele angielskie 10 ziaren
pieprz 1o ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki do obiadu

DO 2dwóch litrów wody dodajemy wymienione przyprawy oraz ocet. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do reszty. Wszystko gotujemy. Małe ogórki ( ja takie akurat zastosowałem) układamy razem, z obraną, wyczyszczoną i pokrojoną w paski papryką do słoików. Zalewamy powstała nasza zalewą do samej góry. Zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut na średnio ogniu.


Robiłem te ogórki pierwszy raz i wyszły bardzo dobre. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 15.07.2013 19:01
fajne ogoreczki
Renata16 07.06.2012 13:16
wyśmienite te ogóreczki:)
mic 25.05.2012 21:56
nawet na śniadanie, obiad, kolacje, podwieczorek, II śniadanie, wszystko.
SmacznaPyza 25.05.2012 20:21
tylko do obiadu?
Agnieszka91 25.05.2012 12:48
też takie robię polecam
foczka-ks 24.05.2012 21:51
przepis smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak