Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z botwiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 1 pęczek
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
bulion 2 litry
smietana 18% 1 szklanka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z botwiny

Bulion zagotować. Botwinkę (młode buraczki wraz z liśćmi), marchew i pietruszkę należy umyć, marchew z pietruszką zetrzeć na tarce o grubych oczkach a botwinkę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do gotującego się bulionu i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Śmietanę rozmieszać z mąką dolać trochę zupy aby śmietana się nie zważyła i dodać do zupy. Zagotować ciągle mieszając. Na koniec przyprawić, solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.04.2015 12:25
bardzo lubie
edi 31.05.2012 22:25
fajna:)
Ewelina47 25.05.2012 21:12
ojj jak dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak