Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka gruszkowa z orzechami i serem pleśniowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 szt.
ser pleśniowy 150 g
orzechy włoskie 50 g
sałata kilka liści
sok z cytryny
oliwa
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka gruszkowa z orzechami i serem pleśniowym

Gruszki umyć i obrać cienko - przekroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w plasterki.
Półmisek wyścielić liśćmi sałaty masłowej, a na nich ułożyć plasterki gruszek.
Orzechy uprażyć na suchej patelni i ostudzić.
Na gruszki pokruszyć ser pleśniowy i posiekane orzechy.
Wszystko skropić oliwą, sokiem z cytryny i posypać pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 03.06.2012 19:21
Lubię.
artur7 03.06.2012 11:05
ciekawe polaczenie
Kamila/kami007 25.05.2012 10:37
ciekawa
Habibi 25.05.2012 09:22
Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak