Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak w czosnkowej śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 2/3 główki
sałata 1 główka
rukola 20 listków
koperek 1 pęczek
szczypior 1 pęczek
śmietana 12% 150 ml
majonez tradycyjny 1 łyżka
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
rzodkiewka 3/5 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak w czosnkowej śmietanie

Liście szpinaku, sałaty i rukoli umyć dokładnie, odwirować w maszynce do osuszania roślin albo w ściereczce i porwać na kawałki. Dodać posiekany koperek i szczypiorek. Śmietanę wymieszać z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem- doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Przemieszaną zieleninę, zalać śmietaną i jeszcze raz przemieszać. Po 3/4 minutach sałatka gotowa jest do jedzenia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 07.11.2012 11:09
ciekawe połączenie
Aneta2604 18.08.2012 16:48
lubię szpinak
Ewelina38 18.07.2012 13:09
smacznie się zapowiada
Grazyna0211 02.07.2012 13:14
super pomysł ja uwielbiam dania z dodatkiem czosnku
MAR3STA 30.05.2012 19:51
smaczne i zdrowe
ziutula
ziutula 25.05.2012 08:59
bardzo lubię szpinakowe dania...
Anna169Hosz 24.05.2012 21:17
Zapewniam, szpinak na surowo jest bardzo smaczny:)
1j1o1l1a1 24.05.2012 21:05
szpinak na surowo?...ciekawie :)
Monika111 24.05.2012 20:20
uwielbiam :)
motylwe 24.05.2012 19:50
super połączenie,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak