Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik, czyli co zrobic z rosołem dnia następnego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 l
marchew 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
ryż 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik, czyli co zrobic z rosołem dnia następnego

Rosołek pozostały z dnia wcześniejszego zagotowujemy. Ryż sypki myjemy i wrzucamy do rosołku. Marchewkę obieramy i kroimy. Gotujemy na małym ogniu przez ok kwadrans. W razie potrzeby doprawiamy solą i Kucharkiem uniwersalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 21.11.2013 08:32
to fakt, krupniczek na rosołku najsmaczniejszy i bywa u mnie na przemian z pomidorową :)
zbigniew1975 14.11.2013 17:18
dosyć ciekawy pomysł na wykorzystanie rosołu dnia następnego
ankaryba 28.10.2013 10:22
uwielbiam krupnik :-)
mirosława4 24.09.2013 22:02
smaczna zupa :)
malina 26.08.2013 09:31
smaczna zupka robię tak samo
cooleczka 14.08.2013 23:17
przyda się, bo często robię rosól i mi zostaje na drugi dzień
pajbek 29.07.2013 21:23
A ja lubię krupnik :-)
Beata23 01.07.2013 13:24
i nic się nie marnuje...
IwonaKa 21.05.2013 10:18
tez tak robię
fotoviderek 03.05.2013 07:49
Krupnik na rosole - pycha :)
Zosia1 13.04.2013 22:23
sprytne rozwiązanie,a krupniczek pyszny na pewno
EmciaPichci 05.04.2013 09:10
uwielbiam krupnik!
meg1984 12.02.2013 19:45
takiego czegoś jeszcze nie jadłam, ale spróbuje:)
ElizaT 11.02.2013 08:59
bardzo lubię jeść zupy
IZABELA29 06.01.2013 11:05
Ryżu nie myjemy tylko płuczemy i marchewkę zawsze dodaje na początku gotowania a dopiero potem wsypuję ryż
ben-ka 06.01.2013 11:02
smaczna zupka.
Motorek 02.01.2013 11:23
super
sara1 13.12.2012 05:40
apetyczna zupa
Grazyna0211 23.11.2012 12:51
dobry pomysł
gacopierz23 22.11.2012 21:39
szybko i smacznie
Łukasz15 02.10.2012 14:13
Super
Bernadeta1 16.09.2012 12:38
smaczne tyle tylko że ja robię z kaszy,ale ryżowa też super
Katarzyna59 10.09.2012 16:40
super
malinka18 03.09.2012 14:37
a ja często robię nie tylko z ryżem,ale i kaszą,kluskami z łyżki,tartym ciastem...grunt aby rosół się nie zmarnował...;-)
bursztynek 21.08.2012 22:46
fajny pomysł na wykorzystanie rosołu (u nas zawsze pomidorówka)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak