Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona łopatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
papryka mielona 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
sól 1/2 łyżki
margaryna 1/2 kostki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona łopatka

Mięso dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Czosek pokroić w plasterki. Przygotowane mięso natrzeć papryką, pieprzem, vegetą i solą, obłożyć cebulą i czosnkiem, odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny. Po tym czasie usunąć cebulę i czosnek. Mięso skropić olejem i włożyć do rękawa do pieczenia. Dodać pokrojoną na kawałki margarynę i dokadnie związać rękaw. Ułożyć na brytfannie wyłożonej folią aluminiową lub naczyniu żaroodpornym. Piec 1,5-2 godziny w temp. 190 stopni, aż do miękości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 20.06.2012 15:30
mniam
Marko 25.05.2012 18:10
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak