Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Finger Food - pikantne kulki serowe z oliwkami i suszonymi pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Kulki serowe, przepis na przepyszną przekąskę typu finger food, która lubi błyskawicznie znikać z talerzy.     

Składniki:

ser żółty 270 gramów
parmezan starty 30 gramów
feta 75 gramów
serek topiony 75 gramów
migdały 150 gramów
pomidory suszone Smak (pokrojone) kilka sztuk
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 płaska łyżeczka
oliwki zielone 80 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Finger Food - pikantne kulki serowe z oliwkami i suszonymi pomidorami

Przepis na panierowane w migdałach, pikantne kulki serowe, przepysznie nadziane suszonymi pomidorami, oliwkami i kilkoma rodzajami żółtego i białego sera. 

Taka przekąska to prawdziwa rozkosz dla podniebienia!   

Do miseczki wrzucamy: starty na tarce żółty ser i parmezan, ser topiony, rozdrobnioną fetę, drobno posiekane oliwki i suszone pomidory. Mieszamy wszystko dokładnie widelcem.

Przygotowujemy panierkę: migdały bardzo drobno siekamy, mieszamy z chilli.

Formujemy małe kulki z masy serowej, panierujemy w migdałach, układamy na talerzu. Chłodzimy w lodówce przez około 2-3 godziny aż kulki zastygną.

Gotowe kulki wkładami do papilotek, układamy na talerzu - przekąska gotowa!

Kulki serowe to tylko jeden z wielu przepisów na pyszne przekąski na przyjęcie.

Zobacz także:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 29.12.2016 09:55
Fajny pomysl.
Monika-twin 28.12.2016 14:10
ladnie wyglada!
IZABELA29 21.08.2012 13:26
świetna przystaweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak