winogrono w occie

winogrono w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 200ml. octu 10%

  • 150g cukru

  • kilka gożdzików

  • łyżeczka cynamonu

  • winogrona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagotowac 500 ml wody z cukrem przyprawami i octem Winogrona oczyscic z szczypułek,umyc osaczyc na sicie i nakłuc szpilka.Ułozyc w słoikach wlac ocet z cukrem.Słoiki lekko zakrecic.Pasteryzowac 20 minut w temperaturze 85 stopni wyjac słoiki i mocno zakrecic

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

07.08.2011 12:27
super

iwona332

07.08.2011 12:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat