Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowe szaleństwo z winogronami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 op
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
galaretka wiśniowa 1 szt.
winogrona czerwone 1 kiść
winogrona zielone 1 kiść

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowe szaleństwo z winogronami

Do rondelka wlać 1/2 litra wody. Zagotować. Do wrzącej wody wsypać galaretkę czerwoną oraz 1 łyżeczkę żelatyny. Starannie wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Czerwone wingrona obrać i przekroić na połówki. Przełożyć do pucharków lub szklanek. Zalać czerwoną galaretkę i odstawić do zastygnięcia. Podobnie jak czerwoną galaretkę przygotować także zieloną. Obrać i pokroić zielone winogrona. Ułożyć na zastygniętej czerwonej galaretce i zalać przestudzoną zieloną galaretką. Schłodzić. Stężony deser można podawać z lodami lub bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 02.06.2012 16:36
super
Marko 25.05.2012 18:08
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak