Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek budyniowo-wiśniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4,5 szkl
cukier puder 1,5 szkl
masło 2 szt
żółtko jajek 7 szt
kakao 2 łyż
masa: budyń 0,75 szkl
budyń waniliwowy 2 szt
białko 7 szt
cukier puder 10 łyz
wiśnie bez pestek 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: placek budyniowo-wiśniowy

budyn przygotowuejmy wg przepisu lekko studzimy w tym czasie przygotowujemy ciasto kruche: mąke cukier i żółtka zagniatamy na ciasto. dzielimy na dwie części. Jedną cześc przekłdamy do formy i lekko podpiekamy ok 15 min , a do drugiej dodajemy kakao i wkłdamy do lodówki, następnie na to wylewamy budyń i rozkłdamy odsączone z zalewy wiśnie na to wylewamy ubite białka z cukrem a na wierzch ścieramy ciasto kakaowe i pieczemy ok 40 min. Posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 24.05.2012 18:53
brzmi smacznie :)
Rafał10 24.05.2012 18:49
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak