Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 0,5 kg
woda 1,50 l
seler 0,20 kg
cebula 0,20 kg
koncentrat pomidorowy 0,06 kg
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,10 kg
margaryna 0,08 kg
smalec 0,12 kg
papryka
sól i pieprz
jajko do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryżu

Ryż wrzucić na wrzącą, osoloną wodę i ugotować na półsypko. Selery obrać, opłukać, zetrzeć na tarce i dodać do gotującego się ryżu. Cebulę obrać, pokrajać w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, część cebuli dodać do gotującego się ryżu, część do koncentratu pomidorowego. Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać, posiekać. Do ryżu dodać jajka, koncentrat z cebulą, sól, pieprz i paprykę, dobrze wymieszać. Z przygotowanej masy formować kotlety, panierować w jajku, tartej bułce i smażyć na słabym ogniu z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak