Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona cielęcina z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 3/4 kg.
kapusta włoska 1/2 kg.
marchew 2 szt.
cebula 2 szt.
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
bulion warzywny 1 szkl.
boczek wędzony 1/4 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: duszona cielęcina z warzywami

wszystkie warzywa oczyścić umyć i pokroić w kawałki włożyć je do garnka,do warzyw dodać umyte i pokrojone na kawałki mięso oraz boczek dodać przyprawy do smaku podlać bulionem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając w razie potrzeby podlać mięso bulionem lub wodą na koniec doprawić mięso do smaku solą i pieprzem,podawać z warzywami i kawałkami boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 15.01.2013 23:23
rewelacja:)
Rafał10 24.05.2012 17:00
taka duszona cielęcinka z warzywkami musi być wyśmienita :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak