Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 4 saszetki
cukier waniliowy 0,5 opak
śmietana
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z bitą śmietaną

Kroki postępowania

1
Ryż włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować do miękkości. Wyjąć, osączyć na sicie.
Krok 1 - Ryż z bitą śmietaną foto
2
Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2 - Ryż z bitą śmietaną foto
3
Torebki ryżu rozciąć nożem, ryż wyłożyć na 4 talerze. Podawać ryż polany bitą śmietanką. Można też podawać ryż ze śmietanką i dżemem
Krok 3 - Ryż z bitą śmietaną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 15.08.2012 20:23
pycha
staropolanka5 24.05.2012 22:05
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak