Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zacierka, czyli mleczna zupka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 1 szt
mleko 1 litr
sól 3/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zacierka, czyli mleczna zupka

Do miski przesiać mąkę. Wbić jajko i wymieszać. W razie potrzeby wlać odrobinę wody. Zagnieść ciasto. Mleko zagotować. Posolić. Do gotującego się mleka rzucać kawałeczki ciasta ( gdy się da można zatrzeć ciasto na tarce). Zacierkę gotować 8-10 minut. Po ugotowaniu wlać na talerz i lekko przestudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 01.07.2012 18:31
Uwielbiam
[email protected] 01.07.2012 18:31
Uwielbiam
mic 26.06.2012 21:36
trzeba zrobic w koncu
Natalia40 20.06.2012 15:31
fajna
motyl 27.05.2012 15:34
super
traktorek 27.05.2012 11:04
lubimy i gotujemy dość często
wojtek5 24.05.2012 17:38
smak dziecinstwa
Rafał10 24.05.2012 17:00
jak byłam mała to mama mi często taką zacierkę robiła :) smaki dzieciństwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak