Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała dama

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szkl
śmietana 30% 1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
galaretka ananasowa 1 opak
cukier waniliowy 1 opak
ananas 1 puszka
jogurt naturalny 400 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Biała dama

Śmietanę ubić na sztywno. Jogurt utrzeć z cukrami, dodać ubitą kremówkę. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, następnie zagotować i mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Ostudzić i dodać do masy. Dodać połowę pokrojonych i odsączonych ananasów. Masę wylać na dno tortownicy o śr. 24cm. Wstawić na ok. 3 godz do lodówki. Na wierzchu ciasta ułożyć pozostałe pokrojone ananasy. Galaretkę rozpuścić w 2 szkl. wrzątku, tężejącą wylac na ciasto. Schładzać najlepiej całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 20.08.2013 07:48
smaczna dama :)
Iwusia 14.08.2013 22:57
bardzo smakowite ciacho
iziona 02.09.2012 07:36
Lubię takie zimne i mokre ciasta-desery :)
misia53 23.06.2012 16:56
Uwielbiam ananasy i wszystko z nimi ....
Rafał10 24.05.2012 18:54
Ciekawy przepis :)
Emilia22 24.05.2012 16:30
apetyczne ciasto
Paweł10 24.05.2012 16:29
pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak