Bretońska zupa serowa

Bretońska zupa serowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    2
  • czsonku

    2 ząbki
  • kostka rosołowa

  • sos sojowy

  • pieprz

  • zioła prowansalskie

  • camembert

  • białego wytrawnego wina

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule i czosnek podsmażamy w rondelku na odrobinie oliwy, aż się zrumieni. Wrzucamy kostkę rosołową i trochę sosu sojowego, mieszamy i zalewamy wrzątkiem (ok. 0,75 l). Gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Dodajemy wino, pieprz i zioła i gotujemy kolejne 10 minut.

Na koniec wrzucamy camemberta w całości i czekamy, aż się rozpuści.



Można do tej zupy podać grzanki :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

24.08.2011 16:02
ciekawy przepis !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat