Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bretońska zupa serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
czsonku 2 ząbki
kostka rosołowa
sos sojowy
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
camembert
białego wytrawnego wina trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Bretońska zupa serowa

Cebule i czosnek podsmażamy w rondelku na odrobinie oliwy, aż się zrumieni. Wrzucamy kostkę rosołową i trochę sosu sojowego, mieszamy i zalewamy wrzątkiem (ok. 0,75 l). Gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Dodajemy wino, pieprz i zioła i gotujemy kolejne 10 minut.

Na koniec wrzucamy camemberta w całości i czekamy, aż się rozpuści.



Można do tej zupy podać grzanki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.08.2011 16:02
ciekawy przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak