Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg smażony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 kg
jaja 2 szt
mąka 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
oliwa 1 szklanka
masło 5 dag
sól
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg smażony

Pstrągi opłukać, wypatroszyć, ponownie opłukać, natrzeć solą, obtoczyć w mące i zanurzyć w roztrzepanych jajach. Następnie obtoczyć w bułce tartej na dobrze rozgrzanej oliwie z obu stron na złocisty kolor. Podawać na gorąco z ziemniakami i sezonowymi warzywami. Tuż przed podaniem na każdego pstrąga nałożyć kawałek masła i odrobinę posiekanej zielonej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 27.07.2012 21:10
uwielbiam pstrąga
Rogalik 22.07.2012 22:15
pyszna
MagdaXXX 07.07.2012 14:56
moja ulubiona rybka
cooleczka 01.07.2012 23:01
ja też bardzo lubię pstrąga
irenka 15.06.2012 21:55
pyszna,lubię rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak