Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki nugatowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

8 kruchych babeczek
150 g cukru
75 g miodu
3 białka
100 g orzechów

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki nugatowe

Cukier zalac 100 ml wrzacej wody, dodac miód i gotowac az masa zgestnieje.Białka ubic na sztywna piasne.Wlewac goracy syrop nie przerywajac ubijania.Dodac posiekane orzerchy nałożyć masę do babeczek i piec ok . 15 min ut w temperaturze 100-130 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak