Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na maślance

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 1,5 l
woda 3/4 l
ziemniaki 1 kg
masło 6 dag
mąka 5 dag
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na maślance

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Ugotować. Gdy ziemniaki będą już miękkie wlać maślankę, zagęścić zawiesiną z mąki i wody, zagotować, przyprawić solą do smaku, dodać masło i zdjąć z ognia. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 15.04.2013 10:27
ciekawy przepis
anemon 27.01.2013 15:57
Dla mnie taka zupa to zupełna nowość.
alaaa 24.11.2012 20:27
robię jest pyszny,ale dodaję koperek
Wafelek2601 08.11.2012 09:07
Fajny
Katarzyna56 05.09.2012 23:59
Super
Krystyna32 05.07.2012 16:22
ciekawy przepis
traktorek 22.06.2012 18:55
też takiego nie robiłam
Rafał10 19.06.2012 13:09
na maślance nigdy nie jadłam, ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak