Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w migdałowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
tymianek
jajko
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
płatki migdałowe
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w migdałowej panierce

Filet z dorsza przyprawiamy pieprzem, solą i tymiankiem i odkładamy na ok. pół godziny. Kroimy na mniejsze kawałki. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami migdałowymi. Smażymy na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak