Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek ziemniaczany z gulaszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

placek
ziemniaki 50 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia
gulasz
mięso gulaszowe 40 dag
cebula 1 sztuka
papryka marynowana 1/2 słoika
pieczarki 6 sztuk
sól
pieprz
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placek ziemniaczany z gulaszem

Połowę ziemniaków ścieramy na tarce o dużych oczkach, a połowę na miazgę. Cebulę również ścieramy, czosnek przeciskamy przez praskę. Ziemniaki łączymy z cebulą i czosnkiem, solą i pieprzem, jajkiem i smażymy 4 duże placki na całej patelni.
Mięso kroimy w drobną kostkę i smażymy na rumiano. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, smażymy razem. Na koniec dodajemy pieczarki pokrojone w pół plasterki i paprykę pokrojoną w kostkę, doprawiamy. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Na talerz kładziemy placek ziemniaczany i podlewamy gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 28.07.2013 19:18
moje ulubione danie
as28 26.04.2013 16:05
mniam mniam
traktorek 24.05.2012 20:31
jeszcze nigdy nie miałam okazji skosztować
Hanna5 24.05.2012 14:57
smaczny ten placek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak