Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt
cebula czerwona 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ser żółty 10 dag
masło zamrożone 10 dag
majonez do smaku
koperek ozdoba

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Jajka ugotować na twardo. Sałatkę układać warstwami. Pierwsza warstwa to: białko jaja ugotowanego na twardo starte na grubych oczkach. Druga warstwa to: ser zółty starty też na grubych oczkach. Trzecia warstwa to: cebula czerwona pokrojona drobniutko. Na to wylać trochę majonezu. Następnie połowa puszki z tuńczyka i znów dać trochę majonezu. Następna warstwa to: 100 gr zamrożonego masła zetrzeć na grubych oczkach tarki. Następnie dajemy resztę tuńczyka i znów majonez na to. Na koniec zetrzeć żółtka na tarce i posypać koperkiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 21.08.2012 14:37
super
gosia1988 18.08.2012 16:52
rewelacja
koala 07.07.2012 23:56
wyśmienita (:
marzena06 29.05.2012 17:44
ekstra
Renata16 25.05.2012 11:58
rewelacyjna sałateczka:)
magdalea 24.05.2012 21:24
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak